Chip je hond


Hoe wordt een chip geplaatst?

Een chip is een elektronisch implantaat die onder de huid wordt ingebracht. Dit gebeurt aan de linkerzijde van het schouderblad. De chip is niet groter dan een rijstekorrel en wordt ingebracht met een naald. Een hond voelt hier niets van. Als de chip is ingebracht blijft deze voor altijd onder de huid zitten.

Hoe werkt een chip?

Een chip bevat een uniek nummer. Dit nummer staat geregistreerd in de Nederlandse Databank Gezelschapdieren. Hierin zijn alle gegevens van gechipte huisdieren geregistreerd. Als een hond gevonden wordt moet hij naar het asiel of de dierenarts worden gebracht. Hier wordt de chip van de hond met een speciale scanner uitgelezen. Zo worden de gegevens van het baasje opgehaald uit de databank.

Waarom chippen?

  • Een hond wil nog weleens verdwalen, vooral als hij ouder wordt (dementie)
  • Honden die in 2012 worden geboren, moeten verplicht gechipt worden
  • Als u op vakantie gaat moet uw hond gechipt zijn


Prijs chippen hond

Voor een chip gaat u naar de dierenarts. De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een chip zijn € 50. Hierin zijn ook de consultkosten inbegrepen. Heeft u een hondenverzekering? Dan betaalt u alleen de consultkosten en is de chip gratis. Sommige verzekeraars betalen ook het consult. Heeft u geen hondenverzekering? Vergelijk hier hondenverzekeringen »