Inentingen hond

Inentingen zijn nodig om uw hond te beschermen tegen ziektes. Hieronder behandelen we de belangrijkste.

1. Puppy inenting
Een pup moet vaker ingeënt worden dan de volwassen hond. Dit komt omdat de pup nog weerstand moet opbouwen. Het inenten gebeurt gefaseerd en moet voor sommige ziektes herhaald worden:

 • 6 weken oud
Hondenziekte & Parvo
 • 9 weken oud
Ziekte van Weil & Parvo
 • 12 weken oud
Ziekte van Weil, Parvo, Hondenziekte, Hondsdolheid, Kennelhoest & leverziekte.

Gaat uw pup op puppycursus? Of komt hij veel in contact met andere pups? Dan wordt er bij de 9 weken inenting ook al ingeënt tegen kennelhoest. Dit komt omdat deze ziekte zeer besmettelijk is.

2. Jaarlijkse cocktail inenting
Volwassen honden worden jaarlijks ingeënt tegen Ziekte van Weil, Parvo en leverziekte. Verder wordt er elke 2 jaar geënt tegen Hondenziekte. Voor al deze ziektes wordt de hond in 1 keer ingeënt via de cocktail inenting.

3. Halfjaarlijkse of jaarlijkse kennelhoest inenting
U kunt kiezen voor een halfjaarlijkse of jaarlijkse kennelhoest inenting. Met een Intract neusdruppel enting is een hond voor een halfjaar beschermd. Een Pneumodog injectie beschermt de hond voor een jaar. De hond dient dan wel 2 keer ingeënt te worden met een tussentijd van 1 maand. Hierna is 1 keer per jaar enten voldoende.

4. Hondsdolheid inenting voor op reis
Hondsdolheid wordt ook wel rabiës genoemd. De ziekte is zeer gevaarlijke en wordt veroorzaakt door het rabiës virus. Gelukkig komt dit virus in Nederland bijna niet voor. In bepaalde landen is het risico op besmetting echter groter. Daarom moet een hond die naar het buitenland gaat verplicht ingeënt worden tegen hondsdolheid. Dit dient 21 dagen voor vertrek te gebeuren. De enting beschermt de hond 3 jaar lang.

Prijzen inentingen

Voor een inenting gaat u naar de dierenarts. Naast de kosten van de inentingen betaalt u ook voor het consult. De gemiddelde prijzen zijn:

 • Puppy inenting
€ 46
 • Jaarlijkse cocktail inenting
€ 50
 • Jaarlijkse cocktail + Kennelhoest Pneumdog inenting
€ 73
 • Kennelhoest Pneumodog inenting
€ 45
 • Kennelhoest Intrac inenting
€ 53
 • Hondsdolheid inenting
€ 49
 1. tip dierendokter

  Niet vergeten!

  Heeft u een hondenverzekering? Dan worden inentingen vaak volledig of grotendeels vergoed. Heeft u geen hondenverzekering?
  Vergelijk hier hondenverzekeringen »