Kennelhoest enting


Wat is kennelhoest?

Kennelhoest is een besmettelijke ziekte die lijkt op verkoudheid. Het wordt vaak overgedragen op plekken waar veel honden samenkomen. Denk aan pensions, uitlaatplekken of asiels. Honden die de ziekte al hebben dragen het via mini druppels in de lucht over. Als de gezonde hond de druppels inademt raakt hij besmet met het para influenza virus en bordetella bacterie. Deze bacterie en virus veroorzaken kennelhoest.

Soorten kennelhoest entingen

U kunt kiezen voor een halfjaarlijkse of jaarlijkse kennelhoest enting. Met een Intract neusdruppel enting is een hond voor een halfjaar beschermd. Een Pneumodog injectie beschermt de hond voor 1 jaar. De hond dient dan wel 2 keer geënt te worden met een tussentijd van 1 maand. Hierna is 1 keer per jaar enten voldoende.

Prijs kennelhoest enting

Bij een kennelhoest enting betaalt u ook het dierenartsconsult. U kunt ervoor kiezen om uw hond in te enten tijdens de jaarlijkse enting. Dit is de zogenaamde cocktail enting waarbij de hond wordt ingeënt tegen ziektes als: Weil, Parvo, hondenziekte en leverziekte. De gemiddelde prijzen inclusief dierenartsconsult zijn:

  • Jaarlijkse cocktail + Kennelhoest Pneumdog enting
€ 73
  • Kennelhoest Pneumodog enting
€ 45
  • Kennelhoest Intrac enting
€ 53
  1. tip dierendokter

    Niet vergeten!

    Heeft u een hondenverzekering? Dan wordt een kennelhoest enting vaak volledig of grotendeels vergoed. Heeft u geen hondenverzekering?
    Vergelijk hier hondenverzekeringen »