Ontwormen hond

Honden kunnen ontwormd worden met verschillende middelen. Voor bepaalde type wormen bestaan aparte ontwormmiddelen. En sommige middelen pakken weer alle wormen aan. Meestal is het een kwestie van uitproberen tot u het beste middel heeft gevonden. Een dierenarts of dierspeciaalzaak kan u ook van goed advies voorzien. Hier bespreken we een aantal ontwormproducten.

1. Drontal Dog
Drontal Dog bestrijdt lint- en rondwormen. Voor de volwassen hond is dit product verkrijgbaar in tabletvorm. En voor puppy’s bestaat er een vloeibare variant.

2. Stronghold

Met Stronghold beschermt u de hond tegen spoel- en hartwormen. Dit product wordt met een pipet op de huid aangebracht. In tegenstelling tot andere ontwormmiddelen is Stronghold alleen verkrijgbaar op recept.

3. Vitaminthe
Vitaminthe beschermt de hond tegen spoelwormen, zweepwormen, haakwormen en lintwormen. Het wordt in pastavorm verkocht en kan ook gebruikt worden bij katten.

4. Flubenol
Flubenol beschermt de hond tegen haakwormen, spoelwormen en zweepwormen. Dit product is in pasta- en tabletvorm verkrijgbaar.

5. Milbemax
Milbemax beschermt de hond tegen haak-, zweep-, spoel- en lintwormen. Het biedt ook bescherming tegen hartworminfecties. Dit product wordt in tabletvorm verkocht.


Hoe vaak ontwormen?

Geadviseerd wordt om honden op de volgende momenten en leeftijden te ontwormen:

  • Pup:
2, 4, 6, 8, 10 en 12 weken oud. Daarna elke maand, tot de leeftijd van 6 maanden.
  • Volwassen hond:
4 keer per jaar
  • Zwangere teef:
vlak na de zwangerschap (liefst ook vlak voor)

Prijzen ontwormproducten

De prijzen van ontwormmiddelen variëren niet alleen per merk. Het gewicht van de hond is ook van invloed op de prijs. Weegt de hond 35kg dan betaalt u voor 1 tablet al snel € 10. Bij elke ontworming heeft u doorgaans 1 tablet nodig.

  1. tip dierendokter

    Worden uw dierenarts kosten vergoed?

    Voorkom een hoge dierenartsrekening met een hondenverzekering. Vergelijk hier de populairste hondenverzekeringen:
    hondenverzekeringen vergelijken button