Wat is de goedkoopste hondenverzekering?

Wat de goedkoopste hondenverzekering is kunt u lezen in onze hondenverzekering vergelijker. Onderstaande tips helpen u ook bij het maken van de juiste keuze.

Tips voor het kiezen van de goedkoopste hondenverzekering

Als u op zoek bent naar de goedkoopste hondenverzekering let dan niet alleen op de prijs. De volgende punten zijn ook belangrijk:

 • Welke behandelingen worden vergoed?
  Een verzekering kan erg goedkoop lijken, maar als deze weinig vergoedt heeft u er niets aan. De basisdekking van bijna alle verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld geen aandoeningen aan: de heupen, gewrichten of geslachtsorganen. Dit komt omdat dit zeer dure behandelingen zijn. Proteq vergoedt deze behandelingen wel in de basisdekking. Daarom is deze verzekering onder andere ook duurder.
 • Wat is de maximale vergoeding per jaar?
  Goedkope verzekeringen hebben doorgaans een lagere maximale vergoeding per jaar. Als u een oudere hond heeft is het prettig om een hogere maximale vergoeding te hebben. Dit komt omdat zij doorgaans vaker ziek zijn.
 • Wat betaalt u aan eigen bijdrage?
  De eigen bijdrage kan op 2 manieren verekend worden:

  1. Percentage als eigen bijdrage: bij de hondenverzekeringen van Proteq of Ohra betaalt u een vast percentage van de factuur. Bij Proteq is dit 19% en bij Ohra 20%. Stel dat u een factuur van € 100 heeft en de eigen bijdrage is 19%. Dan betaalt u € 19 van de factuur zelf.

  2. Vast bedrag als eigen bijdrage: bij Petplan betaalt u een vast bedrag. U kunt kiezen uit € 17,50, € 12,50 of € 7,50 per behandeldatum. Dit houdt dus in dat u bij elk bezoek aan de dierenarts deze eigen bijdrage betaalt. U kunt dus geen rekeningen opsparen. De standaard eigen bijdrage is € 17,50. Kiest u voor een lagere eigen bijdrage dan stijgen de kosten van uw maanpremie. Bij een eigen bijdrage van € 12,50 stijgt uw maandpremie met € 2 en bij een eigen bijdrage van € 7,50 met € 4. Let op: de eigen bijdrage geldt meestal niet of is lager voor aanvullende verzekeringen. Dit komt omdat u hier extra premie voor betaalt.

  Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan het ene beter zijn dan het andere.
 1. tip dierendokter

  Ontdek wat de goedkoopste hondenverzekering is!

  Vergelijk de verzekeraars en ontdek wat de goedkoopste hondenverzekering is.
   hondenverzekeringen vergelijken button