Hond stinkt uit bek!

Wanneer uw hond uit zijn bek stinkt kan dit meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende redenen zijn:

1. Voeding
Achtergebleven voedselresten in het gebit kunnen gaan stinken. Uw hond kan ook iets hebben gegeten dat erg stinkt zoals ontlasting of knoflook.

2. Tandvleesontsteking
Een hond die uit zijn bek stinkt kan last hebben ontstoken tandvlees. Het tandvlees ziet er rood en opgezwollen uit. In een ver stadium kan het zelfs bloeden en etteren. Ook kan een hond meer speeksel aanmaken en pijn hebben tijdens eten.

3. Tandsteen
Ziet u bruine of gele plekjes op de tanden van uw hond? Dan kan hij last hebben van tandsteen. Tandsteen vormt zich vaak aan de scheurkiezen van de bovenkaak. Het tandsteen vormt zich hier vaak aan de buitenkant van de kiezen. Tandsteen kan voor een onaangename stank zorgen.

4. Gezwellen
Gezwellen aan het tandvlees kunnen ook voor stank zorgen. De gezwellen lijken vaak op wratjes, maar kunnen uitgroeien tot flinke knobbels.

5. Rotte tanden
Honden bijten soms op stenen of andere harde voorwerpen. Hierdoor kunnen tanden afbreken en gaan rotten. Dit kan weer leiden tot een stinkende bek.

Hoe komt uw hond van de stank af?

Er worden speciale verzorgingsproducten voor het hondengebit verkocht. U kunt proberen of u de stank hiermee kunt wegnemen. In geval van tandvleesontsteking, tandsteen of gezwellen gaat u naar de dierenarts. Hij kan een antibioticum voor de ontsteking voorschrijven. Of de gezwellen en tandsteen verwijderen. Probeer tandsteen vooral nooit zelf te verwijderen! Het gevaar bestaat dat u het tandglazuur aantast.

  1. tip dierendokter

    Worden uw dierenarts kosten vergoed?

    Voorkom een hoge dierenartsrekening met een hondenverzekering. Vergelijk hier de populairste hondenverzekeringen:
    hondenverzekeringen vergelijken button